«Έλα στη θέση μου»: Μεγάλη επιτυχία στις θεατρικές παραστάσεις του Δικτύου Αλληλεγγύης Αγ. Παρασκευής

30/03/2017 - 13:00

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν, οι δύο εκδηλώσεις που προετοίμασε και στήριξε το Δίκτυο Ανταλλαγής και Αλληλεγγύης Αγίας Παρασκευής, παρουσιάζοντας τη θεατρική παράσταση «Έλα στη θέση μου». Το θεατρικό έργο είναι η δραματοποίηση έξι διηγημάτων της γνωστής ομώνυμης συλλογής που δημιούργησε το Δίκτυο και κυκλοφόρησε το 2015 από τις εκδόσεις ΤΑΞΙΔΕΥΤΗΣ και παρουσιάστηκε από την εταιρεία Θεάτρου και Τέχνης: «ΘΕΑΤΡΟ ΑΓΟΡΑΣ ΠΑΤΡΑΣ».

Η πρώτη παράσταση, στις 14 Μαρτίου, στο Ενιαίο Ειδικό Γυμνάσιο – Λύκειο για κωφούς και βαρήκοους, προετοιμάστηκε από το Δίκτυο και στηρίχθηκε από το κέντρο πρόληψης ΑΡΓΩ & τον Δήμο Αγίας Παρασκευής. Το ιδιαίτερο και αρκετά πρωτότυπο της παράστασης, ήταν ότι παρουσιάστηκε και στη νοηματική γλώσσα. Η δεύτερη παράσταση, στις 15 Μαρτίου, οργανώθηκε από το Δίκτυο Αλληλεγγύης Αγίας Παρασκευής, με την στήριξη της «Αλληλεγγύης για Όλους», στο Θέατρο Όλβιο, με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή κόσμου.

Το βασικό θέμα της θεατρικής παράστασης είναι ότι ο άστεγος, ο άνεργος, ο πρόσφυγας και μετανάστης, αλλά και ο σκληρά-αλλοτριωτικά εργαζόμενος, δεν είναι κάποιος «άλλος». Δεν είναι άλλος από τον ίδιο τον αλληλέγγυο.

Μπορούμε να βιώσουμε έτσι την αλληλεγγύη. Όχι σαν ελεημοσύνη αλλά ως τρόπο ζωής, που ενισχύει την συλλογικότητα και την κοινωνική συνοχή.

Το Δίκτυο Ανταλλαγής και Αλληλεγγύης Αγίας Παρασκευής καλεί τις άλλες δομές αλληλεγγύης, στη περίπτωση που ενδιαφέρονται να παρουσιάσουν την παράσταση στη περιοχή τους, να έρθουν σε επαφή με το Δίκτυο (υπευθ: Μάρκος τηλ 6937908981).