Ελβετικά Συνδικάτα UNIA: Aλληλέγγυα προσφορά ασθενοφόρων

19/02/2017 - 16:45

Η Αλληλεγγύη παραμένει το πεδίο όπου τα κοινωνικά κινήματα, τα Συνδικάτα, οι Λαοί συναντιούνται και αναζητούν από κοινού λύσεις και απαντήσεις στα δύσκολα ερωτήματα της περιόδου. Από την πρώτη στιγμή της μετατροπής της καπιταλιστικής Τραπεζικής κρίσης σε κρίση Δημόσιου χρέους που είχε ως αποτέλεσμα την βαθιά οικονομική και κοινωνική κρίση στην Ελλάδα, αναπτύχθηκε σε ολόκληρη την Ευρώπη ένα δυναμικό πολύμορφο κίνημα Αλληλεγγύης.

Τα Ελβετικά Συνδικάτα UNIA υλοποιούν κοινές δράσεις με το ΚΙΦΑ (Κοινωνικό Ιατρείο Φαρμακείο Αθήνας) και την «Αλληλεγγύη για Όλους». Αποτέλεσμα αυτών των δράσεων είναι εκτός των άλλων η αλληλέγγυα προσφορά ασθενοφόρων στο ΕΚΑΒ, η παράδοση των οποίων έγινε την Δευτέρα. Παραδόθηκε επίσης και ένα ασθενοφόρο στην ΑγΟ το οποίο θα αξιοποιηθεί σε συνεργασία με το ΚΙΦΑ για τις επείγουσες ανάγκες των μεταναστών και προσφύγων και οπουδήποτε αλλού χρειαστεί. 

Στην εκδήλωση παράδοσης συμμετείχαν ο Ελβετός Πρέσβης κ. Hans-Rudolf Hodler, η εκπρόσωπος των Ελβετικών Συνδικάτων UNIA κ. R. Schiavi, o Ιατρός κ. Franco Cavalli, ο κ. Nicklaus Scherr βουλευτής του καντονίου της Ζυρίχης, και οι Marcus Frei, Hansueli Scheidegger και Annina Jedryko, μέλη της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης που οδήγησαν τα Ασθενοφόρα στην Αθήνα από την Ελβετία. Το ΚΙΦΑ εκπροσώπησε η Λένα Κουγέα και την ΑγΟ ο Γιώργος Χονδρός.

Η ΑγΟ και το ΚΙΦΑ, σε συνεργασία με τους Αλληλέγγυους από την Ελβετία θα συνεχίσουν την ενημέρωση της Ελβετικής κοινής γνώμης, κυρίως όμως τα Συνδικάτα και τα κοινωνικά κινήματα για την κατάσταση στην Ελλάδα, με στόχο να εντείνουμε την κοινή μας δράση για την αναχαίτηση των πολιτικών λιτότητας στην Ευρώπη, αλλά και για την σύσταση του μετώπου για μια «άλλη Ευρώπη». Μια Ευρώπη με κοινωνικό πρόσωπο, αλληλεγγύη, κοινωνική δικαιοσύνη και ανοιχτά σύνορα για όλους. Στο πλαίσιο αυτό σχεδιάζεται κοινή καμπάνια με εκδηλώσεις στην Ελβετία για τον Μάρτιο.

ΑγΟ

Φωτογραφίες: