Και εγένετο DOCK...

24/02/2017 - 14:15

Στο πλαίσιο της Αλληλεγγύης για Όλους, από το 2013 και για 3 χρόνια δραστηριοποιούταν η ομάδα Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας (Κ.ΑΛ.Ο). Η ομάδα αυτή λειτούργησε σε εθελοντική βάση, με συμμετοχή μελών συνεταιριστικών εγχειρημάτων. Ανέπτυξε δραστηριότητες ενημέρωσης και υποστήριξης συνεταιρισμών, οργάνωσης εκδηλώσεων, διατύπωσης προτάσεων σε επίπεδο πολιτικών και οικοδόμησης διεθνών συνεργασιών με δίκτυα Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας.

Η πραγματικότητα ανέδειξε την αναγκαιότητα για να προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα. Σήμερα προϋπόθεση για την ανάπτυξη της Κ.ΑΛ.Ο. είναι η συστηματική υποστήριξη που χρειάζεται ο χώρος και τα εγχειρήματα. Η συμβουλευτική, η ενημέρωση, η δημιουργία εργαλείων στήριξης είναι ορισμένα από τα άμεσα, απαραίτητα βήματα.

Το DOCK - Συνεργατικός Χώρος για την Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία αποτελεί τη συνέχεια αυτής της προσπάθειας. Επιδιώκει να διαμορφώσει τις συνθήκες, ώστε σαν εγχείρημα με τα κατάλληλα στελέχη να έχει τη δυνατότητα να υποστηρίξει και να συνοδεύσει εγχειρήματα της Κ.ΑΛ.Ο, να αποτελεί ένα χώρο εκδηλώσεων και οργανωμένων συζητήσεων, αλλά και χώρο συνεύρεσης συνεταιριστών και ακτιβιστών.

Η Αλληλεγγύη για Όλους όπως έκανε μέχρι σήμερα, στηρίζει έμπρακτα τη δημιουργία αυτό-οργανωμένων εγχειρημάτων στην πράξη με εργαλεία που θα τα καταστήσουν κοινωνικά και οικονομικά αυτόνομα και βιώσιμα.

Σας καλούμε να επισκεφτείτε τη σελίδα του Dock https://www.facebook.com/dockathens/

Και προσεχώς το site https://dock.zone/