Λέσβος: Η «Αλληλεγγύη για Όλους» με κολατσιό στη Βρίσα για τα παιδιά του σεισμόπληκτου χωριού

16/02/2018 - 16:15

πηγή: ert.gr

Επίσκεψη στο δημοτικό σχολείο και το νηπιαγωγείο της Βρίσας πραγματοποίησε χθες η Κατερίνα Βόλτσιου, από την οργάνωση «Αλληλεγγύη για όλους», η οποία προσφέρει, από τα μέσα Νοεμβρίου, καθημερινό πρόγευμα στα 52 παιδιά του σχολείου.

Μετά την επίσκεψη η κα Βόλτσιου δήλωσε: «Έκατσα με τα παιδιά τα οποία με μια γοητευτική αφέλεια ρωτούσαν». Αυτή η κ. μας φέρνει το κολατσιό;». Η Μυρσίνη Νικέλλη, η διευθύντρια τους εξήγησε ότι η «Αλληλεγγύη για όλους» είναι μια οργάνωση η οποία το φροντίζει και η Κατερίνα είναι εκπρόσωπος της οργάνωσης εδώ στο νησί.

Στο διάστημα που έκατσα μαζί τους κουβέντιασα με την Μαρίζα Βαμβουκλή –υπεύθυνη σχολικών δραστηριοτήτων- που μαζί με μια ομάδα εθελοντών έκαναν διάφορες κατασκευές με τα παιδιά.

Η διευθύντρια μου είπε ότι το πρόγραμμα του κολατσιού, δίνει μεγάλη χαρά στα παιδιά. Συζητώντας μαζί της, διαπίστωσα ότι πέρα από το πρακτικό κομμάτι, που είναι η υγιεινή σίτιση των παιδιών, καλλιεργεί στην συνείδησή τους το «εμείς» την έννοια της συλλογικότητας, κάτι που όπως λέει η Μυρσίνη αποτυπώνεται και στις μεταξύ τους σχέσεις».