Με «Γράμματα από τη Γερμανία» και άλλα τραγούδια

07/12/2016 - 12:45

Μεγάλη συναυλία με την ευκαιρία της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Μετανάστη διοργανώνει στις 19 Δεκεμβρίου ο Δυτικός Τομέας της Περιφέρειας Αττικής με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Η συναυλία θα γίνει στον παλιό εργοστάσιο και σημερινό πολυχώρο πολιτισμού «Το Ελληνικό Μολύβι» επί της Ιεράς Οδού 154, τη Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου, στις 8:30 το βράδυ.

Σε αυτήν θα παιχθεί το εμβληματικό έργο του Μίκη Θεοδωράκη «Γράμματα από τη Γερμανία», σε ποίηση του Φώντα Λάδη, ενώ στο δεύτερο μέρος θα ακουστούν τραγούδια της λαϊκής μας παράδοσης με θέμα τη μετανάστευση και την προσφυγιά.

Τα «Γράμματα από τη Γερμανία», που, στη δεκαετία του ’60, κατήγγειλαν με άμεσο τρόπο τη μάστιγα της μετανάστευσης, που κυριαρχούσε στην κοινωνική ζωή της χώρας, σημάδεψαν με τις συζητήσεις που ξεσήκωσαν την πολιτιστική μνήμη μιας ολόκληρης γενιάς.

Η συναυλία περιλαμβάνει ακόμα προβολές ειδικών βίντεο, μνήμες γνωστών τραγουδιών και άλλων ντοκουμέντων της εποχής, καθώς και μικρά κείμενα μέσα από τα οποία αναπαράγεται το κλίμα της δεκαετίας του ‘60 μεταφερμένο στη σημερινή ιστορική συγκυρία του προσφυγικού. 

Θα τραγουδήσουν οι: Αφροδίτη Μάνου, Γιώργος Μεράντζας, Σοφία Παπάζογλου και Βασίλης Κορακάκης. Θα συνοδεύει επταμελής λαϊκή ορχήστρα. Την ενορχήστρωση έχει κάνει ο Γιάννης Παπαζαχαριάκης και τα βίντεο ο Κυριάκος Χατζημιχαηλίδης.