ΣΠΟΥΤΝΙΚ Festival 2017: Βίντεο με τις συζητήσεις του «Χωριού Αλληλεγγύης»

18/10/2017 - 15:30

Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσίασαν οι εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο «Χωριό Αλληλεγγύης» του ΣΠΟΥΤΝΙΚ Festival 2017 «#2: Ταξίδι για έναν νέο κόσμο». Την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου, η πρώτη θεματική συζήτηση, εστίασε στο ρόλο της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας στο νέο παραγωγικό μοντέλο και η δεύτερη θεματική, την Κυριακή 8 Οκτωβρίου, στην «επόμενη μέρα» των δομών αλληλεγγύης.

Την Παρασκευή 6/10, ο τίτλος της συζήτησης ήταν: “10 βήματα για να δημιουργήσεις μια κοινωνική επιχείρηση, ο ρόλος της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας στο νέο παραγωγικό μοντέλο”. Ο Γιώργος Μπαϊράμογλου από τη Νεολαία του Σύριζα συντόνισε το πάνελ, ενώ συμμετείχαν: ο Αντώνης Βορλόου, Ειδικός Γραμματέας Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, η Σοφία Λάμπρου από το Impact Hub Athens και ο Βασίλης Ρίζος από την Αλληλεγγύη για Όλους.

Δείτε σε βίντεο τις εισηγήσεις:

Αντώνης Βορλόου (Ειδικός Γραμματέας Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης): https://youtu.be/vVEgnl9syq8

ΣοφίαΛάμπρου (Impact Hub Athens): https://youtu.be/LgMDrjxGuY8

Βασίλης Ρίζος (Αλληλεγγύη για Όλους): https://youtu.be/0qJcjKn1k9E

Η δεύτερη, ευρύτερη συζήτηση, την Κυριακή 8/10, είχε τίτλο: "Για μια κοινωνία ισότητας, ισονομίας και ελευθερίας: δομές αλληλεγγύης, η επόμενη μέρα".

Συμμετείχαν, η Χαρά Ματσούκα από το Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Αλληλεγγύης της Αθήνας, ο Παναγιώτης Καλεσιώρης από το “Στέκι Καρντελέν” της Ξάνθης, ο Κώστας Βενιώτης από την Αλληλεγγύη για Όλους και ο Μιχάλης Υδραίος, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του Σύριζα. Η Βενετία Γραικού από το Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Περιστερίου συντόνισε τη συζήτηση, στην οποία τοποθετήθηκε και η Ράνια Αντωνοπούλου, Αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Η κα. Αντωνοπουλου προσκάλεσε τον κόσμο να επισκεφθεί και να παρακολουθήσει την πρώτη έκθεση για την Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία, με συμμετοχές κοινωνικών επιχειρήσεων και εγχειρημάτων, που θα διεξαχθεί από την 1η έως τις 3 Νοεμβρίου, στην Τεχνόπολη της Αθήνας.

Δείτε σε βίντεο τις εισηγήσεις:

Χαρά Ματσούκα (Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Αλληλεγγύης Αθήνας): https://youtu.be/7DyP3698lo8

Παναγιώτης Καλεσιώρης (Στέκι «Καρντελέν», Ξάνθη): https://youtu.be/M1DsFDlJ8s8

Κώστας Βενιώτης (Αλληλεγγύη για Όλους): https://youtu.be/_AJ1LuWrREw

Μιχάλης Υδραίος (μέλος Πολιτικής Γραμματείας Σύριζα): https://youtu.be/7JPF7HH3HBU

Ράνια Αντωνοπούλου (Αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης): https://youtu.be/J7gvWydmM5E

Η συζήτηση του Σαββάτου 7/10 με τίτλο: "Από τις Αγορές Χωρίς Μεσάζοντες, στις Αγορές Καταναλωτών" ματαιώθηκε λόγω της εκτεταμένης βροχόπτωσης.

Παρακολουθείστε το ολιγόλεπτο βίντεο από το «Χωριό Αλληλεγγύης» του ΣΠΟΥΤΝΙΚ Festival 2017: https://youtu.be/4ivttIbQht0