Συνάντηση "ΑγΟ" με Γερμανούς αλληλέγγυους

28/09/2016 - 13:30

Συνάντηση με αντιπροσωπεία Γερμανών αλληλέγγυων πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στα γραφεία της «Αλληλεγγύης για Όλους». Την αποστολή που οργάνωσε το ίδρυμα Roza Luxeburg από τη Βόρεια Ρηνανία - Βεστφαλία, αποτελούσαν είκοσι συνδικαλιστές, κοινωνικοί επιστήμονες, ακτιβιστές / στριες και μέλη του κόμματος Die Linke, στο πλαίσιο περιοδείας που πραγματοποιούν στην Ελλάδα.

Ανταλλάχθηκαν απόψεις για την ανάπτυξη, τη λειτουργία και την υποστήριξη των δομών κοινωνικής αλληλεγγύης, ενώ η αποστολή ενημερώθηκε για τον τρόπο δουλειάς της «Αλληλεγγύης για Όλους» και την καθοριστική συμβολή των δομών αλληλεγγύης στο προσφυγικό ζήτημα. Η συζήτηση εστιάστηκε στη νέα κατάσταση που διαμορφώνεται με τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, στα κινήματα αλληλεγγύης, αλλά και αν διαμορφώνονται τομείς συνεργασίας / τριβής κινημάτων και κυβέρνησης.

Τέλος, η ανάπτυξη του τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας στην χώρα μας και τα παραγωγικά εγχειρήματα αυτοδιαχείρισης απασχόλησαν έντονα τη συζήτηση μεταξύ της ΑγΟ και της γερμανικής αποστολής.