Δίκτυο Αλληλεγγύης "η σανίδα"

Τροφή, Κοινωνική - Αλληλέγγυα Οικονομία
Παρουσιαση της δομης

Σε καιρούς κρίσης, οικονομικής, κοινωνικής, πολιτικής, σε καιρούς επίθεσης σε δικαιώματα και κατακτήσεις, η αλληλεγγύη είναι προϋπόθεση επιβίωσης της πληττόμενης κοινωνίας και μοναδική σανίδα σωτηρίας στις κρίσιμες αυτές στιγμές της ζωής του ανθρώπου και της κοινωνίας.
Σε μια δύσκολη εποχή που η Ευρώπη δοκιμάζεται για τις επιλογές της, οι κοινωνίες των πολιτών προτάσσουν τις αξίες της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης στα τείχη που υψώνονται.
Επειδή λοιπόν θεωρούμε, όλοι εμείς που σεβόμαστε τις δημοκρατικές αρχές, τη διαφορετικότητα και τις διαφορετικές πολιτικές προσεγγίσεις, ότι «οι άνθρωποι είναι πάνω από τα κέρδη» που φέρνουν την κρίση και τους πολέμους, αναλαμβάνουμε την ευθύνη που μας αναλογεί, ως άνθρωποι και ενεργοί πολίτες, ενώνουμε τις δυνάμεις μας και αυτοοργανωνόμαστε, προκειμένου να συνδράμουμε οιονδήποτε μας έχει ανάγκη, ντόπιο, πρόσφυγα ή μετανάστη, δίχως οιοδήποτε φυλετικό, κοινωνικό και πάσης φύσεως διαχωρισμό.
Το δίκιο της ζωής, της ισότητας, της αξιοπρέπειας, της ελευθερίας, είναι όλα αυτά που μας καθορίζουν και μας δίνουν δύναμη να διεκδικήσουμε «αυτό που σήμερα μοιάζει ανέφικτο, να γίνει εφικτό».
Στόχος μας η έμπρακτη αλληλεγγύη και αρωγή προς οποιονδήποτε την έχει ανάγκη, συμπολίτη μας, συνδημότη μας, πρόσφυγα και μετανάστη/στρια, καθώς και η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινωνίας που δοκιμάζεται και δοκιμάζει τις αντοχές της.
Γι’ αυτό και κάνουμε έκκληση προς κάθε συμπολίτη μας, κάθε γιατρό, ειδικευόμενο γιατρό, σπουδαστή, φαρμακοποιό, νοσηλευτή/τρια, παιδαγωγό, ψυχολόγο, μεταφραστή/στρια, άνθρωπο, να διαθέσουν λίγο από τον πολύτιμο χρόνο τους, συνδράμοντας κατά το δυνατό όλους αυτούς που τους στερούν το δικαίωμα στη ζωή και την αξιοπρεπή διαβίωση.
Απέναντι σε όλους αυτούς που σκορπίζουν τη φρίκη και το φόβο, απαντάμε με ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ!
Προϋποθέσεις δράσης:
• Ο ανοικτός και εθελοντικός χαρακτήρας της συμμετοχής κάθε δημοκρατικού πολίτη, ανεξαρτήτως κομματικής προέλευσης ή πολιτικής τοποθέτησης.
• Η μη ιεραρχική σχέση ανάμεσα στα μέλη και τους συμμετέχοντες. Όλοι και όλες συμμετέχουν ισότιμα ανάλογα με τις δυνάμεις τους και τη διαθεσιμότητά τους. Η άποψη όλων είναι σεβαστή.
• Η συνεργασία, συνύπαρξη και ο σεβασμός στη διαφορετική άποψη που ενώνει και δεν διχάζει, που ενισχύει τη δημοκρατία, τη συμμετοχή και την αλληλεγγύη τόσο προς όλους εκείνους που πλήττονται, συμπολίτες μας, πρόσφυγες και μετανάστες/στριες, όσο και μεταξύ όλων των εμπλεκομένων.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ (1)

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Αθηνάς 12, Νέο Ηράκλειο
Δήμος Ηρακλείου
Τηλ: 
2102715776, 6974199600, 6947128461
Υλικά