Φροντιστήριο Εθελοντών Καθηγητών

Κοινωνικά Φροντιστήρια
Παρουσιαση της δομης

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΜΟΡΦΩΣΗ

 Παρ` ότι η οικονομική κρίση και το μνημόνιο δεν έχουν χτυπήσει με την ίδια ένταση όλες τις περιοχές της χώρας, γνωρίζουμε ότι και στο Μαρούσιυπάρχουν οικογένειες με ένα μόνο εργαζόμενο ή και με γονείς που απασχολούνται με συμβάσεις μερικής απασχόλησης, ή ακόμα και άνεργοι.

Ο Δήμος έχει κάνει μία προσπάθεια, μέσω των κοινωνικών υπηρεσιών που διαθέτει, να φέρνει οικογένειες με οικονομικά προβλήματα σε επαφή με τα πολλά φροντιστήρια που λειτουργούν σtο Μαρούσι, έτσι ώστε να δεχτούν σε κάθε τμήμα (εάν υπάρχει δυνατότητα) και ένα επιπλέον παιδί, είτε δωρεάν είτε με συμβολικό ποσό.

Όμως επειδή και τα φροντιστήρια δεν έχουν άπειρες δυνατότητες και η κρίση εξαπλώνεται με γοργούς ρυθμούς, η Δημοτική Κίνηση “ΚΟΝΤΡΑ στον ΚΑΙΡΟ” σε συνεργασία με το “Δίκτυο Αλληλεγγύης Αμαρουσίου” αποφάσισε ν` απευθυνθεί σε εκπαιδευτικούς με πείρα (συνταξιούχους ή και εν ενεργεία) ώστε να παρέχουν εθελοντικά και δωρεάν φροντιστηριακά μαθήματα σε παιδιά Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου όλων των τάξεων.

 Στο βαθμό που θα υπάρξει μεγάλη ζήτηση θα ισχύσουν κάποια κοινωνικά κριτήρια. Σε κάθε περίπτωση όμως θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να μην στερηθεί κανένα παιδί το δικαίωμα στη γνώση. Παρά το γεγονός ότι πιστεύουμε ότι δεν θα έπρεπε να υπάρχουν φροντιστήρια και όλη η γνώση να παρέχεται στα σχολεία, δεν μπορούμε να κλείσουμε τα μάτια μπροστά στην πραγματικότητα.

 Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΓΝΩΣΗ ΑΝΑΦΑΙΡΕΤΟ

 Τα μαθήματα θα γίνονται στα γραφεία της Δημοτικής Κίνησης “ΚΟΝΤΡΑ στον ΚΑΙΡΟ” (Κοιμήσεως Θεοτόκου 8 - κοντά στη Μητρόπολη), τηλ. επικοινωνίας: 210- 8024942 / 6974966654) και οι ώρες (μέχρι τις σημερινές διαθεσιμότητες) είναι:

 

 

 

ΜΑΘΗΜΑΤΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ

ΤΡΙΤΗ

ΤΕΤΑΡΤΗ

ΠΕΜΠΤΗ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Αρχ, Λατιν, Εκθεση

 

7-9 μ.μ.

 

 

 

Αρχ, Λατιν, (Εκθ Α` λυκ)

6-8 μ.μ.

 

 

 

 

Μαθηματ. Γυμνασίου

5:30-7:30μ.μ.

 

8-10 μ.μ.

 

 

Μαθηματ. Γ` Λυκείου

5:30-7:30 μ.μ.      8-10 μ.μ.

 

 

7-9 μ.μ.

 

Φυσική, Χημεία Γυμνασ.

5¨30-7¨30 μ.μ.

 

 

 

 

Φυσική Α, Β, Γ Λυκείου

 

3-5 μ.μ.

3-5 μ.μ.

 

3-5 μ.μ.

 Το παραπάνω πρόγραμμα μπορεί να εμπλουτιστεί ανάλογα με τη ζήτηση και σε μαθήματα και σε ώρες.

 Η λειτουργία θα οργανωθεί σε συνεργασία μεταξύ εθελοντών καθηγητών, γονέων και μαθητών. Συντονιστής του προγράμματος είναι ο κ. Σπύρος Σαμιακός, καθηγητής Φυσικός με τον οποίο μπορείτε να επικοινωνείτε στα παραπάνω τηλέφωνα ή να συναντηθείτε στα γραφεία της Κίνησης:

Τρίτη 6-8 μ.μ./Πέμπτη 6-8 μ.μ. και Σάββατο 10-12 π.μ.

 Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέτουν τις αιτήσεις τους στα γραφεία της Δημοτικής Κίνησης, τις παραπάνω ημέρες και ώρες, ή να τις στέλνουν ηλεκτρονικά στη διεύθυνση:   kontrastonkairo@yahoo.gr

 

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Κοιμήσεως Θεοτόκου 8
Δήμος Αμαρούσιου
Τηλ: 
210 8024942
Υλικά