Ανακοίνωση Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Αγίου Σάββα

29/01/2014 - 18:45

Συναδέλφισσες/οι ο σύλλογος εργαζομένων του νοσοκομείου μας σας καλεί σε συγκέντρωση-διαμαρτυρία την Πέμπτη 30-1-2014 και ώρα:11:00 έως13:00 στα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου με αφορμή την επίσκεψη των φορέων  για την ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση όλων στην πρόληψη, τη διάγνωση και την θεραπεία του καρκίνου.

Διαμαρτυρόμαστε για τη βάρβαρη πολιτική του υπουργείου υγείας και της κυβέρνησης :

-που επιβάλλει χαράτσια στον κόσμο που έχει ανάγκη το νοσοκομείο.

-που αποκλείει το φτωχό, τον ανασφάλιστο, το μετανάστη που έχει ανάγκη τις υπηρεσίες του νοσοκομείου.

-που ιδιωτικοποιεί την υγεία.

-που δίνει ψίχουλα πλέον για τα δημόσια νοσοκομεία και την ίδια στιγμή κλείνει-συγχωνεύει νοσοκομεία.

-που έχει εξαθλιώσει τους εργαζόμενους υγειονομικούς. Το ηρωικό προσωπικό μέσα σε αντίξοες συνθήκες καταβάλει υπεράνθρωπες προσπάθειες για να περιθάλψει τον κόσμο , κόντρα και στους μηχανισμούς των αποκλεισμών.

 Ο Άγιος Σάββας το πιο ιστορικό και πιο εξειδικευμένο αντικαρκινικό νοσοκομείο αντιμετωπίζει πλέον με δραματικό τρόπο τα αποτελέσματα αυτών των πολιτικών με την υποχρηματοδότηση του να οδηγεί σε οριακή κατάσταση τη λειτουργία του.

Λείπει το 1/3 του νοσηλευτικού προσωπικού με αντίστοιχη εικόνα και στο υπόλοιπο ιατρικό και παραιατρικό προσωπικό.

Τα υλικά έρχονται με το σταγονόμετρο και πολλές φορές είναι αμφιβόλου ποιότητας (καθετήρες κτλ)

Τμήματα υπολειτουργούν από τις ελλείψεις με πρόσφατο παράδειγμα την έλλειψη κλιβανιστή στην αποστείρωση. Οι ελλείψεις σε υλικό και προσωπικό οδηγούν στην απαξίωση κρίσιμων τμημάτων για τη λειτουργία του νοσοκομείου ( ακτινοθεραπευτικά με μηχανήματα πεπαλαιωμένα , παθολογοανατομικό με κακές υποδομές, την υπολειτουργία της πυρηνικής ιατρικής και πολλών εξειδικευμένων εργαστηρίων).Σε αυτή την εικόνα προστίθενται και οι μεγάλες αναμονές ακόμη και πολλών μηνών για εξέταση, ακτινοθεραπεία, χειρουργεία, χημειοθεραπείες.

Πρέπει ενωμένοι εργαζόμενοι και κοινωνία με τους αγώνες μας να μπούμε φραγμός στη διάλυση των αντικαρκινικών νοσοκομείων και να απαιτήσουμε δωρεάν ποιοτική δημόσια υγεία για όλους!