Κίνηση Αλληλεγγύης για την ενίσχυση του αγροκτήματος των αδερφών Αρβανίτη

17/08/2024 - 18:45

Ο Θοδωρής και ο Παναγιώτης, με μια καρδιά γεμάτη αγάπη και αφοσίωση, καλλιεργούσαν στα Κιούρκα τη γη τους, προσφέροντας καρπούς γεμάτους ζωή και ελπίδα. Ο Θοδωρής, με όραμα και πάθος, ίδρυσε το 2011 στο κτήμα του το Εναλλακτικό Σχολείο Οικολογικής Γεωργίας, ένα καταφύγιο γνώσης και σεβασμού για τη φύση, όπου δίδαξε σε μικρούς και μεγάλους τη σημασία της προστασίας της. Με την ευαισθησία που τον χαρακτήριζε, μοιραζόταν καλάθια με βιολογικά προϊόντα σε χαμηλές τιμές, προσπαθώντας να φτάσει η προσφορά του σε κάθε σπίτι, σε κάθε οικογένεια που είχε ανάγκη.

Πριν λίγες μέρες, όμως, το κτήμα, αυτός ο ζωντανός οργανισμός που χτίστηκε με τόση αγάπη, παραδόθηκε στις φλόγες της μεγάλης πυρκαγιάς στην Αττική. Όλα έγιναν στάχτη. Όμως, πέρα από την απέραντη θλίψη μας, είναι τώρα η στιγμή να δείξουμε την πραγματική μας αλληλεγγύη. Να σταθούμε στο πλευρό του Θοδωρή και να τον βοηθήσουμε να αναστήσει αυτό που κάηκε, να ξαναδώσει ζωή εκεί που τώρα υπάρχει μόνο η σιωπή της στάχτης.

Ας αποδείξουμε ότι οι φλόγες δεν μπόρεσαν να σβήσουν την αγάπη μας και την ευγνωμοσύνη μας για ανθρώπους σαν τον Θοδωρή και τον Παναγιώτη, που με την προσφορά τους φώτισαν τις ζωές τόσων συνανθρώπων μας και που συνεχίζουν να μας δείχνουν τον δρόμο της αλληλεγγύης και της κοινότητας.

Ας τους στηρίξουμε με  αλληλεγγύη, ας τους βοηθήσουμε να σταθούν στα πόδια τους, καταθέτοντας, ότι μπορεί ο καθένας, στο λογαριασμό  Τραπέζης Πειραιώς: GR3001710370006037010237010 –Παναγιώτης Αρβανίτης.

Photo credit Marios Lolos