Εξαιρετική πρωτοβουλία του Σωματείου Εργαζομένων Press Point για τους πρόσφυγες

02/12/2015 - 19:15

Μια εξαιρετική πρωτοβουλία πήρε το Σωματείο Εργαζομένων Press Point του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών καθώς το Σάββατο (27/11) παρέδωσε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες που καταφθάνουν στο λιμάνι του Πειραιά. Η δράση που διήρκησε περίπου δύο εβδομάδες, είχε ως αποτέλεσμα να συγκεντρωθούν όλα τα απαραίτητα που τόσο έχει ανάγκη ο προσφυγικός πληθυσμός.

«Με την συμβολή όλων μας υπήρξε η δυνατότητα να συμμετέχουμε ενεργά στην ανθρωπιστική προσπάθεια που διεξάγεται από ευαισθητοποιημένους πολίτες και συνανθρώπους μας», αναφέρουν χαρακτηριστικά από το σωματείο των εργαζομένων Press Point και συμπληρώνουν: «Το σωματείο μας θα συνεχίσει να συμπαραστέκεται και να προσφέρει βοήθεια στους πρόσφυγες, ενώνοντας τις δικές μας προσπάθειες με το υπόλοιπο κίνημα αλληλεγγύης».

Όσο για το μήνυμα που στέλνουν προς όλους εμάς αλλά και προς τους συναδέλφους τους που από την πρώτη στιγμή ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του σωματείου για έμπρακτη αλληλεγγύη προς τους πρόσφυγες, σημειώνουν: «H αλληλεγγύη και η ανθρωπιά δεν έχει χαθεί, παρά τις δυσκολίες που βιώνουμε όλοι μας λόγω της οικονομικής κρίσης. Ευχαριστούμε για την ανταπόκριση, που υποδεικνύει ευαισθητοποίηση, σεβασμό και συμπαράσταση σε ανθρώπους που διωγμένοι από τον πόλεμο, αναζητούν μια καλύτερη ζωή για τους ίδιους και τις οικογένειες τους».

Αμέσως μετά το ξεφόρτωμα, τα τρόφιμα και τα είδη πρώτης ανάγκης που συγκεντρώθηκαν, μεταφέρονται στην αποθήκη 

Όλο τα είδη πρώτης ανάγκης που προορίζονται για τους πρόσφυγες αποθηκεύονται και τακτοποιούνται

Και τέλος, μια αναμνηστική φωτό τους εκπροσώπους του σωματείου και αλληλέγγυους, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της δράσης...

φωτ.: Γιάννης Ζινδριλής