Παμπειραϊκή Πρωτοβουλία Υποστήριξης Προσφύγων & Μεταναστών: Ζητούνται εθελοντές

29/11/2015 - 15:45

Φίλες και φίλοι της Παμπειραϊκής Πρωτοβουλίας Υποστήριξης Προσφύγων & Μεταναστών, η συγκέντρωση ρούχων, τροφίμων και ειδών ατομικής υγιεινής για τους πρόσφυγες από πολίτες, μαθητές σχολείων, εργαζόμενους σε υπηρεσίες και εταιρείες, μέλη συλλόγων και κινήσεων πολιτών κλπ. έχει φουντώσει σε όλη την Ελλάδα - και αναμένεται να ενταθεί όσο πλησιάζουμε στα Χριστούγεννα. Η συμπαράσταση του χειμαζόμενου από την πολύχρονη λιτότητα ελληνικού λαού στους πρόσφυγες είναι εντυπωσιακή και στέλνει ηχηρό μήνυμα στην υπόλοιπη Ευρώπη. 

Επειδή οι αποθήκες της Αλληλεγγύης Πειραιά στην οδό Τομπάζη έχουν γεμίσει, εξασφαλίσαμε πρόσθετο χώρο αποθήκευσης σε αίθουσα του γηπέδου μπάσκετ στο παλιό αεροδρόμιο του Ελληνικού, επί της παραλιακής λεωφόρου, όπου κατευθύνονται πλέον οι παλέτες της Γενικής Ταχυδρομικής, η οποία συγκεντρώνει και  μεταφέρει δωρεάν δέματα ανθρωπιστικής βοήθειας προς "Αλληλεγγύη Πειραιά - Παμπειραϊκή Πρωτοβουλία Υποστήριξης Προσφύγων & Μεταναστών".
 
Για να αυξήσουμε τη χωρητικότητα της αποθήκης αυτής διαλύουμε τις παλέτες και "χτίζουμε" τις κούτες με ρούχα γύρω γύρω στους τοίχους, ξεχωρίζοντας τις βαριές κούτες με τρόφιμα και άλλα αναλώσιμα, οι οποίες προωθούνται αμέσως στο λιμάνι για διανομή στους πρόσφυγες. Τα ρούχα θα ταξινομηθούν και θα σταλούν στον Πειραιά σε δεύτερο χρόνο.
 
Η δουλειά αυτή γίνεται από συνεργείο 6-8  εθελοντών/ριών κάθε φορά, πρωινές και απογευματινές ώρες.
Αν θέλετε να συμμετάσχετε σε ένα τέτοιο συνεργείο για λίγες ώρες τηλεφωνήστε στο 6944354906 για οδηγίες πρόσβασης, κλπ.

Η Ομάδα Επικοινωνίας της Παμπειραϊκής Πρωτοβουλίας Υποστήριξης Προσφύγων & Μεταναστών.