Τεράστιο γκραφίτι για τον Αϊλάν στη Γερμανία

11/03/2016 - 19:00

πηγή: efsyn.gr

Ένα τεράστιο γκράφιτι με την εικόνα του μικρού Αϊλάν Κούρντι, που συγκλόνισε όλο τον πλανήτη και στοιχειώνει τον καθένα, δημιούργησαν καλλιτέχνες στη Φρανκφούρτη.

Χιλιάδες άνθρωποι που χρησιμοποιούν καθημερινά το μονοπάτι πλάι στον ποταμό Μάιν και την οδική γέφυρα θα δουν σε επιφάνεια 120 τετραγωνικών μέτρων την εικόνα του τρίχρονου Σύρου που πνίγηκε τον Σεπτέμβριο μαζί με τη μητέρα του και τον αδελφό του ενώ προσπαθούσαν να φτάσουν στην Ευρώπη.

Το έργο, που έχει φιλοτεχνηθεί σε ένα σημείο που απέχει περίπου 15 λεπτά με τα πόδια από το κέντρο της πόλης, θα παραμείνει εκεί μέχρι το φθινόπωρο.

«Λυπόμαστε πολύ για τα παιδιά που πεθαίνουν και είμαστε θυμωμένοι. Θέλουμε να εργαζόμαστε πάνω σε θέματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία μας», λέει ο καλλιτέχνης που ζωγράφισε το γκράφιτι, ο 38χρονος Γιούστους Μπέκερ, γνωστός ως COR, ο οποίος εργάστηκε μαζί με έναν άλλο καλλιτέχνη που χρησιμοποιεί το όνομα Μπόμπι Μπόρντερλαϊν. 

Οι δύο καλλιτέχνες έχουν εργαστεί εθελοντικά για τους πρόσφυγες στη Γερμανία. 

Το πρότζεκτ, για το οποίο χρησιμοποιήθηκαν 50 λίτρα μπογιάς και περίπου 80 κουτιά σπρέι, έχει σκοπό να ευαισθητοποιήσει φέρνοντας το προσφυγικό ζήτημα μπροστά στην πόρτα των Γερμανών.

«Ελπίζουμε ότι ο κόσμος θα ξανασκεφτεί συναισθηματικά τους εγωιστικούς φόβους του για τους πρόσφυγες που έρχονται στη Γερμανία», εξηγεί ο Μπέκερ για να προσθέσει:

Είναι ένα αναμνηστικό κομμάτι για όλα τα παιδιά που πέθαναν διαφεύγοντας από τον πόλεμο στον δρόμο για την Ευρώπη. Οι ζωές τους έχουν αξία.

Μεταξύ των προηγούμενων πρότζεκτ τους ήταν ένα γκράφιτι πάνω στον φράχτη που περιβάλλει το νέο κτίριο της ΕΚΤ το 2014, το οποίο έδειχνε μια γυναικεία φιγούρα που συμβόλιζε τη Δικαιοσύνη να κρατάει μια ζυγαριά με το σύμβολο του ευρώ στο ένα ζύγι και πρόσφυγες στο άλλο.