Ευχαριστήρια επιστολή του HDP προς την «Αλληλεγγύη για Όλους»

15/06/2015 - 17:45

Στα τέλη του Φεβρουαρίου του 2015 πραγματοποιήσαμε ως «Αλληλεγγύη για Όλους» σειρά επαφών με πολιτικούς, τοπικούς και δημοτικούς φορείς, κινήματα και συλλογικότητες στο Σουρούτς, στην Ούρφα και στο Ντιγιάρμπακιρ της Τουρκίας, που υποστήριξαν τη δύσκολη προσπάθεια της εισόδου του HDP στην Τουρκική Εθνοσυνέλευση.

Οι συγκεκριμένες επαφές έγιναν στο πλαίσιο της διεθνούς καμπάνιας «Η αλληλεγγύη κρατάει τη ζωή στο Κομπάνι», που είχε στόχο και τελικά κατάφερε επιτυχώς να παραδώσει απ’ την Ελλάδα ανθρωπιστική βοήθεια για τους πρόσφυγες.

Η ιστορική, εκλογική επιτυχία του HDP στις βουλευτικές εκλογές της 7ης Ιουνίου, δεν θα μπορούσε να μας αφήσει ασυγκίνητους. Μετά από σχετικό email που αποστείλαμε εκφράζοντας τα συγχαρητήριά μας για την επιτυχία του HDP, οι συν-πρόεδροι του, Σελαχατίν Ντεμιρτάς και Φιγκέν Γιουκσεκντάγκ, μας απάντησαν με την παρακάτω επιστολή:

«Αγαπητοί φίλοι της «Αλληλεγγύης για Όλους», 

όπως γνωρίζετε οι βουλευτικές εκλογές στην Τουρκία πραγματοποιήθηκαν στις 7 Ιουνίου. Το κόμμα μας, το HDP, θριάμβευσε περνώντας το εξαιρετικά αντιδημοκρατικό όριο, με ποσοστό 13,1%.

Το “Δημοκρατικό Κόμμα των Λαών” θα εκπροσωπηθεί από 80 βουλευτές στο νέο κοινοβούλιο. Οι τελευταίες γενικές εκλογές ήταν τόσο σημαντικές για όλους τους λαούς της Τουρκίας, λόγω του κινδύνου του αυταρχισμού που καταργεί ελευθερίες , βασικά ανθρώπινα δικαιώματα και το κράτος δικαίου.

Με την επιτυχία του HDP, μπορούμε να αποτρέψουμε έναν τέτοιο κίνδυνο και τώρα οι ελπίδες μας για μια Τουρκία με δημοκρατία και ελευθερία είναι μεγαλύτερες.

Θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε για την υποστήριξη και την αλληλεγγύη σας στη μακρά μας πορεία που κινείται και στοχεύει σε μια Τουρκία με δημοκρατία, ισότητα και πλουραλισμό.

Πιστεύουμε ότι είμαστε δυνατότεροι όταν έχουμε την υποστήριξή σας και ότι ο κόσμος είναι πιο όμορφος, όταν όλοι οι καταπιεσμένοι και δημοκρατικοί άνθρωποι έρχονται κοντά. 

Με αδελφικούς χαιρετισμούς,

Σελαχατίν Ντεμιρτάς (συν-πρόεδρος του HDP), Φιγκέν Γιουκσεκντάγκ (συν-πρόεδρος του HDP)».

 

Επισυναπτόμενα Αρχεία: